HISTORIA

Idea

Alkuperäinen idea on kopioitu yhdysvaltalaiselta The Outdoorsmen äijäporukalta, jotka ovat jo vuosien ajan kokoontuneet jonnekin metsään kisailemaan oluen voimin. Ainakin sinä viikonloppuna päästään karkuun hirmuisia vaimoja ja kaupungien stressiä. He ovat myös filmanneet dokumentin, Blog, Sweat & Beers, yhdestä tapahtumastaan. Tisk sattui näkemään sen ja innostuneena esitteli konseptin Abulalle, joka myös oli vakuuttunut tapahtuman hauskuudesta. Tästä alkoi oman porukan kasaaminen ja ensimmäisen Ulko-ovimiehet -tapahtuman järjestely.

2007

Ensimmäinen Ulko-ovimiehet -tapahtuma järjestettiin 22.9.2007 Merikarvialla Tiskin mökillä. Miehiä oli kokoontunut paikalla kuusi: Abula, Tisk, Hermu, AndyH, vender ja Orcc. Linnanmaan liikuntoilijat (Abula, Hermu) veivät ylivoimaisen voiton tällä kertaa ja seuraavina olivat All-in (Tisk, AndyH) ja Voittajat (vender, Orcc).

Koska kaikilla oli niin muukaavaa... niin perinnettä tullaan varmasti jatkamaan myös ensi kesänä. Sitten osaamme paremmin valmistautua koitokseen ja esimerkiksi päivämäärä tullaan lyömään lukkoon aikaisemmassa vaiheessa. Myös lajilistaa ja oluiden sijoittamista lajeihin tullaan tarkistamaan.

2017

Toinen tapahtuma järjestettiin 07.10.2017 Alastarossa, Loimaalla. Miehiä oli kahdeksan: Heikki, Jarkko, Juha, Lassi, Markku, Sauli, Tero ja Ville. Ylivoimaiseksi voittajaksi kruunattiin Lassi ja muut mitalit menivät Markulle ja Heikille.