LAJIT 2007

Vuoden 2017 lajit näkee tuloksista.

Yleistä

Tällä sivulla esitellään kaikki kilpailussa olleet lajit kautta aikojen. Vuonna 2007 mentiin kahdellatoista (12) oluella per kisailija.

Joukkueet arvotaan paikan päällä. Joukkueiden suoritusjärjestys kiertää.

Yksilölajeissa joukkuiden yhteistulos lasketaan miesten sijotusten perusteella, eikä yhteisaikojen. Jos sijotusten jälkeen joukkueet ovat tasapisteissä, niin paras tulos ratkaisee.

Lajilista

Suluissa on juotavien oluiden määrä per kilpailija ja tarvittavat varusteet.

1. Ensipuraisu (2)

Välittömästi heräämisen jälkeen on ensimmäinen laji. Joukkueen molempien jäsenten tulee juoda kaksi (2) olutta mahdollisimman nopeasti. Koska oluen pitää myös pysyä vatsassa, niin on suositeltavaa olla hankkimatta krapulaa edellisenä iltana. Aika ratkaisee.

2. Munkkihotkaisu

Suurisuisten bravuurilaji, missä ensin tungetaan munkki kokonaan suuhun ja sitten niellään se mahdollisimman nopeasti. Hyväksytyn suorituksen merkki on kilpailijan vihellys.

Tarvittavat varusteet: munkkeja

3. Soutu

Jokainen joukkue käy vuorollaan soutamassa määrätyn reitin lähivesistössä. Aika ratkaisee.

Tarvittavat varusteet: vene, airot

4. Olut kannonkolossa (1)

Tällä kertaa kaksi olutta on piilotettu metsän siimekseen, rajatulle alueelle, mistä joukkueen pitää ne mahdollisimman nopeasti löytää ja juoda pois. Edellinen joukkue piilottaa seuraavan joukkueen oluet. Aika ratkaisee.

Tarvittavat varusteet: rajausväline kuten köysi

5. Renkaan raahaus (1)

Autonrengas kiinnitetään köyteen ja rengasta pitää raahata perässään pitäen köydestä tietystä kohtaa kiinni tietty matka. Puolivälissä olut. Aika ratkaisee.

Tarvittavat varusteet: rengas, köysi

6. Renkaan heitto

Heitetään autonrengasta. Heittomatkan pituus ratkaisee.

Tarvittavat varusteet: rengas

7. Intervallijuoksu (1)

Kaikkien rakastamaa intervallijuoksua oluen kera. Juostaan 5m päähän, takaisin, 10m päähän, takaisin, 15m päähän, takaisin, oluen juonti ja sitten pari tekee saman. Yhteisaika ratkaisee.

8. Pomputtelu

Jalkapallolla pomputtelua. Jokainen saa kolme yritystä, mistä paras tulos huomioidaan. Rikkoessaan sadan rajan, kilpailija on saavuttanut enimmäismäärän ja voi lopettaa pomputtelun.

Tarvittavat varusteet: jalkapallo

9. Jalkapalloturnaus

Jalkapalloturnaus. Jokainen joukkue pelaa jokaista joukkuetta vastaan. 2 maalia, 3 minuutin erät, puoltenvaihto puolivälissä. Voittajalle 1 piste, häviäjälle 0. Ajan loppumisen jälkeen tasapelitilanteessa jatkoaika pelataan äkkikuolemalla.

Tarvittavat varusteet: jalkapallo

10. Hikikankaankierros (2)

Juuri sopivasti ennen lounastaukoa kisailijoiden pitää pyrähtää reilumpi juoksumatka (n. 3km). Lähtöpaikassa ja puolivälissä on molemmissa odottamassa yksi (1) huurteinen (tosin oluen huurteisuutta emme pysty takaamaan) olut. Tässäkin lajissa aika ratkaisee. Juostaan kahdessa ryhmässä, että riittää ihmisiä ajanottoon ja valvomaan, että kaikki kiertävät koko Hikikankaan ja juovat oluet.

Lounas

Jokainen huolehtikoon itsensä ruokkimisesta. Grilli on kuumana. Taukoa tunti pari samassa yhteydessä.

11. Mölökky

Ruuan päälle otetaan vähän kevyemmin ja pelataan mölökkyä, joukkueen jäsenet heittävät vuorotellen. Pelin säännöt niitä tuntemattomille selviävät paikan päällä.

Tarvittavat varusteet: mölkkysetti

12. Reppuselkä (1)

Laji, missä kisaajien elomassan hajonnan pienuus on etu, on myöskin rip-off. Kumpikin joukkueen jäsen kantaa vuorollaan toista reppuselässään käyden kiertämässä 30m päässä olevan merkin ja tullen takaisin, minkä jälkeen vaihdetaan rooleja. Kannettavana olevan tulee juoda yksi olut sinä aikana kun häntä kannetaan. Matka ei ole pitkä, mutta sitäkin kivisempi... Aika ratkaisee.

13. Sokean miehen olut (2)

Erittäin viihdyttävä laji, sokean miehen olut, on suora kopio esikuviltamme, missä joukkueen tulee löytää silmät peitettynä köydellä rajatulta pyöreältä alueelta neljä (4) olutta ja juoda ne, kaksi (2) kumpikin. Oluet saa juoda ja siteen poistaa, kun kaikki oluet on löydetty. Aika ratkaisee.

Tarvittavat varusteet: köysi alueen rajaamiseen, sokaisuvälineet kuten pipot

14. Munaus

Joukkueelle annetaan yksi (1) kananmuna, joka tulee heittää särkemättä munaa mahdollisimman pitkälle. Eräs tapa tähän on määrätä heittäminen vain toiselle jolloin toinen voi yrittää ottaa munan vastaan käsillä. Jokainen joukkue heittää saman matkan ja etäisyyttä pidennetään joka heiton jälkeen metrillä. (Munan) pituus ratkaisee.

Tarvittavat varusteet: kananmunia

15. Köydenveto

Suosittelemme hanskoja tähän jaloon lajiin, millä mitataan rukiin määrä hauiksessa. Jokainen joukkue vetää kaikkia muita joukkueita vastaan. Voittojen määrä ratkaisee. Laitetaan 2 merkkiä 5m etäisyydelle toisistaan, liina köydessä keskellä alussa, liinan ohittaessa toinen merkki, voittaja selviää.

Tarvittavat varusteet: köysi, hanskat

16. Kolmijalka (1)

Sidomme joukkueen jäseniltä kaksi jalkaa yhteen. Tämän jälkeen he etenevät haluamallaan tavalla mahdollisimman nopeasti määrätyn matkan juoden myös oluet samalla. Aika ratkaisee.

Tarvittavat varusteet: köysi

17. Tarkkapallo

Ota pallo, osu kohteeseen. Siirry seuraavalle etäisyydelle. Viimeinen etäisyys, mistä saa osuman kuudella (3+3) heitolla on joukkueen tulos.

Tarvittavat varusteet: tennispallo

18. Obelix

Kivenkannossa mitataan raakaa voimaa ja juoksunopeutta. Tässä tosimiesten lajissa ei narukädet pärjää! Aika ratkaisee.

Tarvittavat varusteet: kivi

19. Viimeinen voitelu (1)

Jälleen on kilpailijaraasujen avattava kurkkunsa jumalten juomalle ja kulautettava mahdollisimman nopeasti viimeiset kisaoluet kitusiinsa.

Hylätyt lajit ja syyt

Päässälasku

Äijiähän tässä piti olla!

Saunacontest

Vaikea järjestää tasapuolisesti. Vaarallinen.

Juustohampurilaisten syöntikisa

Hampurilaiset ehtivät nuhjaantua yön aikana. Kukaan ei tykkää näistä enää. Paska perinne.

Limbous

Vaikea laskea rimaa/narua kaikille aina saman verran.